Roemeense inbrekers-familie aangehouden

25 juli 2014 Redactie 236

politieSANTA EULARIA - Na een drie maanden durend onderzoek van de gerechtelijke politie van de Guardia Civil eindigde gisteren de operatie Ya-Ya met de aanhouding van vijf personen uit één Roemeens gezin.

De Roemenen, drie mannen en twee vrouwen, worden verdacht van verschillende inbraken in Santa Eularia en San Juan. Aan het onderzoek werkten in alle stilte 24 rechercheurs. In de vroege ochtenduren werd er een inval gedaan in de owning van de Roemenen, die op dat moment nog lagen te slapen. De politie stelde een aantal computers veilig en legde beslag op een grote hoeveelheid goederen in de woning, naast een aantal luxe auto's. Bovendien werd er een belwinkel gesloten die in eigendom was van één van de verdachten. Deze winkel werd mogelijk gebruikt om geld wit te wassen.
Onder de in beslag genomen goederen bevonden zich onder andere computers, laptops, smartphones, gereedschappen, televisies en sieraden.

De politie op Ibiza loopt vaker en vaker tegen verdachten aan van Roemeense afkomst. Het is te hopen dat het inbrekersgilde afkomstig uit dit land de schrik te pakken heeft en laat zien dat de politie dergelijke zaken serieus neemt.