Romeinen vs Carthagers Tomato Fight XV

05 september 2019 Redactie 842
Romeinen vs Carthagers Tomato Fight XV

Gezien de sterk concurrerende aard van de strijd, is het waarschijnlijk het beste dat het wapen oude rotte tomaten zijn, die worden geslingerd op het leger uit de bescherming van de veelal ontoereikend defensieve installaties.

Hieronder vindt je de details van wat er gebeurt op de dag en waar te gaan om te kijken naar de gebeurtenissen. Maar eerst een beetje historische achtergrond.

Geschiedenis van Ibiza tijdens het bewind van de Carthagers en later de Romeinen
In 654 voor Christus, Fenicische kolonisten stichtte een poort op Ibiza. Met de daling van Phoenicia na de Assyrische invasies, Ibiza kwam onder de controle van Carthago, ook een voormalige Fenicische kolonie. Het eiland geproduceerde kleurstof, zout, vissaus (garum), en wol.
Een heiligdom met offers aan de godin Tanit werd opgericht in de grot van Es Cuieram, en de rest van de Balearen ingevoerde commerciële baan Eivissa na 400 voor Christus.

Major Trading Post
Ibiza was een belangrijke handelspost langs de Middellandse Zee routes, en het eiland begon de vaststelling van haar eigen handel stations langs het nabijgelegen eiland Mallorca. Deze omvatten de schikking van Na Guardis, waar tal van Balearic huurlingen zich aangemeld om te vechten voor Carthago.

Tijdens de Tweede Punische Oorlog, werd het eiland aangevallen door de twee Scipio broers in 209 voor Christus, maar bleef trouw aan Carthago. Met de Carthaagse militaire tekortkoming aan het Iberisch vasteland, Ibiza is voor het laatst gebruikt door de vluchtende Carthaagse generaal Mago om voorraden en mannen te verzamelen voordat varen naar Menorca en vervolgens naar Ligurië.

Romans
Ibiza onderhandeld over een gunstig verdrag met de Romeinen, die Ibiza bespaard van verdere vernietiging en liet zij haar Carthaagse-Punische instellingen blijven tot ver in de Empire dagen, toen het een officieel Romeinse gemeente werd. Om deze reden, bevat Ibiza vandaag uitstekende voorbeelden van laat Carthaagse-Punische beschaving. Tijdens het Romeinse Rijk, werd het eiland een rustige keizerlijke buitenpost, verwijderd van de belangrijkste handelsroutes van de tijd.

Na de val van het West-Romeinse Rijk en een korte periode van de eerste Vandal en vervolgens Byzantijnse regel, werd het eiland veroverd door de Moren in 990, de weinige overgebleven lokale bevolking bekeerd tot de islam en Berber kolonisten kwamen in. Volgens de islamitische regel, Ibiza kwam in nauw contact met de stad Denia-de dichtstbijzijnde haven in het nabijgelegen Iberisch schiereiland, gelegen in de Valenciaanse Gemeenschap en de twee gebieden werden gezamenlijk beheerd door de Taifa van Denia.

Programma

Vrijdag 6 th

18:00 - Kids waterpartij met grollen en plezier uit showsibiza.com (ze kunnen niet concurreren in de feitelijke gebeurtenis dus hier is hun eigen speciale one). Kom verkleed als een Romeinse of Carthaagse en ontvang een geschenk. Vergeet niet uw water pistolen!

20:00 - Snacks voor de mini-strijders

21:00 - Inhuldiging van de Fiesta, gevolgd door 'Art in Beweging' Dance Show van studenten van Estudio 64, live muziek van El Sótano del Doctor en DJ Jordi Sunyer.

Zaterdag 7 th

18:00 - De vergadering van de facties - De Cartagineses op het stadhuis en het Romanos in het Edificio El Ruedo parkeerplaats.

18:30 - De uitgang van de troepen naar 'het slagveld' - Arenal Beach

19:30 - De partijen nemen hun posities in de komende strijd

20:00 - De strijd begint - dit is het deel van het gooien van tomaten en met tomaten gegooid op je. Kinderen zijn niet toegestaan ​​om mee te doen om veiligheidsredenen (geloof ons, het is veiliger op deze manier)

21:00 - Een toast van broederschap en de eenheid die ons bindt

De strijd mag dan voorbij zijn, maar de partij is net begonnen ...

22:00 - Live muziek met The Morning Drivers gevolgd door een concert van Joven Dolores, een Ibicencan band speelt indie rock

02:00 - Einde van het feest en vuurwerk