Rondsnuffelen op de hippiemarkten!

20 september 2021 Redactie 475
Rondsnuffelen op de hippiemarkten!

Wie heeft er nou niet van gehoord? De gezellige en vrolijk gekleurde hippiemarkten op Ibiza! Dit is dan zeker ook de moeite waard om te bezoeken. Mooie handgemaakte sieraden, vrolijke tassen en vooral veel Ibiza- achtige accessoires zijn terug te vinden op deze markten! De markten staan veelal bekend om de hippiecultuur uit de jaren ’60, waarin vrijheid en liefde centraal stonden. Hierom staat het eiland natuurlijk nog steeds bekend, alleen is dit iets moderner geworden door alle toeristen die elk jaar het eiland bezoeken. Wel proef je deze sfeer echt nog terug op deze markten. Dus wil je je eventjes wanen in echte Ibiza sferen? Zet de markten dan zeker op je to- do lijstje!

 

Maar welke moet je dan bezoeken? De bekenste en grootste markten van het eiland zijn die van Las Dalias en Punta Arabi (Es Canar). Punta Arabi ligt ook vlakbij een prachtig strandje waarbij je heerlijk kan eten, dus mocht je de trip willen combineren raden wij deze aan! Echter is Las Dalias ook een geweldige plek. In 1985 ontstond deze markt met slechts 5 kraampjes, maar deze is inmiddels al uitgegroeid tot 200! Een binnenplaats met vrolijke kleuren, wijnplanten en vrolijke Spanjaarden. Bij beide markten kun je overigens ook terecht voor heerlijke hapjes, frisse cocktails en zelfs muziek! PS. Vergeet de massagetent niet als je er toch bent.

 

Last but not least! Check vooral even de openingstijden voor je erheen gaat. De markten zijn niet alle dagen open, zo voorkom je teleurstelling.

 

Fotobron: alarmy.com