Rotterdammer (25) crowdfundt zijn club naar Ibiza

11 mei 2018 Lisa 215

Over een lekker begin van je zomer gesproken. 

Nooit meer in de rij staan, wereldberoemde dj's op bezoek en een oneindige hoeveelheid feest. Je eigen club op partyeiland Ibiza klinkt als een echte jongensdroom, niet waar?

Toch is dit het lekkere vooruitzicht van Wiebe Kuipers (25) voor aankomende zomer . Binnen 24 uur haalde zijn crowdfundingactie voor een nachtcafé en club op Ibiza namelijk het royale bedrag van ruim een ton op. En dat levert de opening van de club Trash in Ibiza stad op.

"Na al die weken van stress ben ik zo ontzettend blij," vertelt een opgeluchte Wiebe aan de pers terwijl hij aan het zwembad zit en alleen de cocktail nog ontbreekt. "Het seizoen is nog lang, dus ik hou het even alcohol vrij. Maar we wilden zo graag op deze locatie beginnen, je zou eens moeten weten."

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=uTAla18u4Vk[/embed]

De plek waar het allemaal moet gaan gebeuren is dichtbij La Marina in Ibiza-stad. "In ons pand zat eerst een foute cocktailbar in een heel tof uitgaansstraatje. Naast een sexshop. Je hebt hier het oude gedeelte gedeelte met het fort, de jachthaven voor alle superrijken en natuurlijk het nachtelijk vertier. De Pacha zit hier bijvoorbeeld om de hoek."

 

Het is overigens niet de eerste keer dat Wiebe een club opent. Als echte Rotterdammer ken je hem vast wel van de inmiddels gesloten club Bahn en recenter het gelijknamige Trash aan de Witte de Withstraat. "Voordat we in Rotterdam begonnen had ik al het idee om op Ibiza wat te openen en het concept van Trash was ook eigenlijk bedacht voor Ibiza. De zaak liep niet slecht, maar hij matchte niet met het publiek dat in de Witte de With uitgaat."

"Wat ik miste op Ibiza was de combinatie van een grote commerciële club met een underground en intieme sfeer. Als je bijvoorbeeld naar een megaclub als de Ushuaïa gaat, staan de eerste vier rijen vol met jonge meiden die met hun mobiel de hele set filmen. Wij willen juist een grote dj in een kleine en intieme sfeer laten draaien. Zoals we dat in Rotterdam al eens deden met Afrojack en Benny Rodrigues."

Omdat Wiebe de investering van €104.000 zelf niet op de bank had staan, (welke 25-jarige heeft dat wel?) haalde hij een groot deel op via crowdfunding. "Horeca Crowdfunding Nederland was in eerste instantie huiverig, want Ibiza is immers niet om de hoek. Na een strenge toelating kreeg Trash het vertrouwen en het resultaat was overweldigend: 95 procent van de financiering kwam rond in de eerste 24 uur."

De backers van de crowdfunding zijn een combinatie van professionele investeerders die tot tienduizend euro inlegden en vrienden en kennissen. 'De kleine investeerders die een paar honderd euro inlegden doen het niet voor de rente. Zij komen uit ons eigen netwerk en gunde het ons.'

Vrijdag krijgt Wiebe de sleutel van zijn pand en kan het te gekke avontuur beginnen. 'Mijn droom voor dit seizoen is om toch wel de meest gewilde club in Ibiza-stad te worden. Binnen een jaar hoop ik dat er een rij buiten staat die groter is dan het aantal mensen dat binnen kan. Als dat lukt, ben ik tevreden.'

En daarna? 'Heel stiekem ben ik al aan het kijken voor een vervolg. Barcelona... dat klinkt wel tof, toch?'