Sa Caleta, een mooi pareltje aan het strand waar iedereen een keer gegeten moet hebben!

25 augustus 2021 Redactie 985
Sa Caleta, een mooi pareltje aan het strand waar iedereen een keer gegeten moet hebben!

Op zoek naar een magisch plekje op Ibiza? Dan is dit restaurant, gelegen aan het strand van es Bol Nou, iets voor jou! Hier kun je terecht voor een romantisch avondje met je partner, maar ook met je gezin na een dag strand. Gedurende heel het jaar kun je hier genieten van heerlijke mediterrane gerechten. Loopt het water je al in de mond?

Ja? Dan gaan we nog even verder op deze gerechten! Een keuken vol smaak en sensatie, waar gerechten als gesauteerde inktvis, verse garnalen, octopus, gegrilde- verse vis, zeevruchten, kokken of mosselen opvallen. Maar niet alleen serveren ze vis (alhoewel dit een veel aangeboden lekkernij is op het eiland). Je kunt naast de heerlijk verse visgerechten ook kiezen voor rijstgerechten, kip, groenten, arroz a banda of een malse biefstuk met peper. Ook lamskoteletten staan op de kaart! Voor ieder wat wilds dus.

Vergeet niet ruimte te laten voor het dessert, allemaal zelfgemaakt, en laat je verrassen door zijn 'greixonera' of de 'flaó'.

Bovendien kunt u in Es Jardí voor of na het eten ontspannen op enkele van de banken in de schaduw van dennen en jeneverbessen. Geniet met vrienden van een glas Ibiza-kruiden of een Caleta-koffie, geniet van een ontspannende massage of maak plezier met het live concertprogramma tijdens zomeravonden onder het licht van de sterren. Dit jaar heeft Sa Caleta als nieuwigheid ook een nieuw evenement ingehuldigd, 'AstARTE', een uitnodiging om schoonheid in al haar vormen te vieren en kunst te delen in een unieke omgeving.

Het idee is om de lokale cultuur en kunst te promoten en hiervoor biedt AstARTE een uitgebreid programma met wekelijkse kunsttentoonstellingen, zowel schilderkunst als beeldhouwkunst, en workshops van cultureel belang zoals bewust luisteren, dans, poëzie, Iaido of keramiek.

Ook zijn er boekpresentaties en concerten. De Sa Caleta-tuin is de hele zomer open voor nieuwe voorstellen van cultureel belang en de programmering varieert, zodat we altijd iets interessants te ontdekken hebben.

Het spectaculaire natuurlijke landschap dat het restaurant omringt en de mediterrane keuken met de smaak van het beste lokale product vullen dit voorstel aan om los te koppelen en te ontspannen.

Biologische producten
Sa Caleta Restaurant is sinds de opening in 1988 één van de weinige strandrestaurants die het hele jaar open is. Aan de magische locatie, een van de meest spectaculaire op het eiland en uitgeroepen tot werelderfgoed, moeten we de zeevruchtenkeuken toevoegen, gemaakt met uitstekende grondstoffen.

Hun menu bewaart de essentie van die eerste dag en hun grote geheim is om het beste product te gebruiken, met liefde, en waar mogelijk, dat biologisch is, daarom werken ze samen met eilandleveranciers zoals Can Puvil Finca Ecológica.

Kortom, dit restaurant is de moeite waard om een keer te bezoeken.