San Antonio hard getroffen door regen

20 december 2016 Redactie 201

SAN ANTONIO - De gemeente Sant Antoni is geweest in de afgelopen dagen het hardst getroffen door de stortregens. Het water kon niet snel genoeg een weg vinden naar zee en dat zorgde er voor dat de toegangsweg naar de stad moest worden afgesloten door de politie.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De hoofdweg tussen Ibiza en San Antonio moest tussen de de rotondes ses Païsses en die richting Cala Salada (bij de Lidl) volledig afgesloten worden voor het verkeer gisteren. De weg was in een complete rivier veranderd door de grote hoeveelheid neerslag. De politie zag zich gedwongen de weg af te sluiten om ongevallen te voorkomen.

Bij Es Reguero en Buscastell kwamen verschillende bestuurders in de problomen door het water. Ter hoogte van Cas Ramonet werd een auto van de weg afgespoeld, maar er raakte niemand gewond. De weg werd hier ook afgesloten voor het verkeer.

Bij Can Tomas moest de brandweer uitrukken om een grote boom te verwijderen die ontworteld was door de storm en boven op een huis terecht was gekomen.

In San Mateu werd de brandweer ingezet om een kelder van 400 vierkante meter leeg te pompen die volledig was ondergelopen. De eigenaar van het pand had dit nog nooit eerder meegemaakt.

De Guardia Civil sloot ook de Calle Es Garrovers af omdat deze volledig was ondergelopen.

Op de Passeig de ses Fonts moest de brandweer een om-gestormde palmboom van een luifel halen. De schade aan de luifel en de gevel van het pand is aanzienlijk.

 
[/s2If]