San Bartolomé: feestweekend in San Antonio

25 augustus 2018 Redactie 370
San Bartolomé: feestweekend in San Antonio

Een schitterende vuurwerkshow in de haven van San Antonio markeerde gisteravond de start van het San Bartolomé feestweekend op Ibiza. In San Antonio wordt de heilige Sant Bartomeu ieder jaar gevierd met een uitgebreid feestprogramma. Hoewel de officiële feestdag op zaterdag 25 augustus plaatsvindt, worden er het hele weekend lang speciale evenementen en activiteiten georganiseerd.

Traditiegetrouw begon de vrijdag avond van het feestweekend met een mis ter eren van de heilige Sant Bartomeu. Tijdens deze mis werd de aandacht gevestigd op het grote aantal jonge mensen dat dit jaar onnodig hun leven hebben verloren in San Antonio. Pastoor Vicente Ribas vroeg aan het publiek om “na te denken over de impact van toerisme op San Antonio, en over wat we kunnen achterlaten voor toekomstige generaties”.  Tot slot moedigde hij iedereen aan om van het Sant Bartomeu feest te genieten “ongeacht het verschil in geloof, omdat we allemaal één volk zijn”. 

Rond middernacht werd er maar liefst 288 kilo buskruit de lucht in geschoten. Een schitterend aanzicht en absoluut het hoogtepunt van de avond.

Voor jong en oud is er ook vandaag genoeg te doen in San Antonio. Bekijk hieronder het activiteiten programma voor zaterdag 25 augustus.

 

Zaterdag 25 augustus

18.30 – Midden in San Antonio, bij het grote plein met de fontein, wordt er een waterparty georganiseerd. Wees dus niet bang om nat te worden! Denk aan luchtkastelen en water sport. 

20.00 – Sunset Swing Festival in Eddie’s Diner

21.30 – Weer terug naar het fontein plein, hier worden verschillende dansshows georganiseerd.