San Juan krijgt oplaadpunt

29 juni 2016 Redactie 257

oplaadpunt_san_juanSAN JUAN - Het dorp Sant Joan de Labritja heeft zich bereid verklaard om "binnenkort" een oplaadpunt voor elektrische voertuigen bij de gemeentelijke sportaccommodaties te realiseren.

Het overgrote deel van de energie die geleverd moet worden om de elektrische auto's straks in San Juan op te laden zal afkomstig zijn van zonnepanelen. Burgemeester Antoni Marí vertelt vol trots dat ze daarmee de eerste gemeente op het eiland zullen zijn met een dergelijk oplaadpunt.

De burgemeester liet weten dat de realisatie van het oplaadpunt zo'n 50.000 euro kost en dat het eerste punt er binnen een jaar kan staan. Energie die niet wordt gebruikt om voertuigen op te laden zal worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Overigens liet Marí ook weten dat er voor het dorpje San Lorenzo 300.000 tot 350.000 euro wordt uitgetrokken voor de verbetering van het centrum van het gehucht. Torttoirs, bomen en straatverlichting zullen worden opgeknapt om San Lorenzo een betere uitstraling te geven. Dit alles is een onderdeel van de image verbetering en de verdere toeristische exploitatie van het noorden van het eiland.