Sankeys opent seizoen 2013 in stijl

26 mei 2013 Redactie 277

sands-opening-flyerAls de zon ondergaat op Ibiza ... dan er is geen plek waar ik zou liever zou zijn. Sankyes. Dit verborgen juweeltje in Playa d'en Bossa trapte 2013 af met 2 dagen gruwelijk feesten.

Alles stond in het teken van de underground muziek de afgelopen 2 dagen bij de club. En in navolging op de opening en closing van 2012 moest het ook dit jaar weer twee volle dagen feest zijn. Voor het derde jaar op Ibiza blies Sankeys letterlijk het zand uit onze sokken.

Sankeys Opent 2013

Dit jaar opende Sankeys op donderdag 23 juni en vrijdag 24 mei in aansluiting, of wellicht te zien als after, op de grote finale van het IMS in Dalt Villa. De zaak is al een zwaargewicht club in het Verenigd Koninkrijk en deze reputatie maken zij sinds 20122 ook op Ibiza waar. Rauwe underground muziek is wat ze voorschotelden aan de clubbers op het eiland, waarbij niet alleen grote namen worden geboekt, maar ook opkomend talten een kans krijgt.

Sankeys Opent 2013

Ik arriveerde bij Sankeys op een perfect tijdstip om van alle acts en de gehele line-up een indruk te kunnen krijgen en was bijzonder verbaasd hoe vroeg de kelder al gevuld was met clubbers. Zo wordt je er weer aan herinnerd dat vroeg komen zeker geen overbodige luxe is bij Sankeys. Ooit populair bij de arbeiders gemeenschap, tegenwoordig zie je er doorgewinterde clubbers die op volle kracht feesten en vandaag is daarop geen uitzondering. Onder hen eiland bewoners en de echte fans die naar het eiland gekomen zijn voor de openingsfeesten. Dit zijn de mensen die Ibiza tijdens de openingsweek tot een ware bedevaartplaats maken.

Steve Lawler Sankeys Opening

Donderdag 23 mei was de eerste opening party en troffen we echte underground helden in de dj booth zoals - Steve Lawler, die kwam opwarmen voor zijn nieuwe zondagsfeest Viva Warriors. Vier deks met de schuiven van het mengpaneel open en het ging compleet los. Wat een energie kan Steve overbrengen op het publiek... Andere hoogtepunten waren Nina Kraviz, Darius Syrossian en Jonathon Cowan, die allemaal een belangrijke bijdrage leverden in een poging het dak er af te blazen.  Ondertussen is de Acid House kamer, met een aantal nieuwe veranderingen voor 2013, volgelopen met liefhebbers van Mosca, Shadow Child en Waze & Odyssey gebracht. De sfeer is er bijzonder goed en het brede scala van talent doet hun plicht, ze maken er een feestje van!

Sankeys Opent 2013

Vrijdag 24 mei was het bij Sankeys Ibiza tijd voor deel 2 van de opening. Tijd voor een feest wat alle bezoekers nog lang zou heugen. Underground club Sankeys heeft een stabiele naam veroverd op het eiland.

Sankeys Opent 2013

 

Sankeys Opent 2013

Deze bijdrage werd geleverd door:

essentialibiza-logo