Sant Antoni bestudeert waarom het biedproces voor de nieuwe begraafplaats niet succesvol was

24 januari 2020 Redactie 720
Sant Antoni bestudeert waarom het biedproces voor de nieuwe begraafplaats niet succesvol was

Het overheidsteam van het gemeentehuis van San Antonio de Portmany, onder leiding van de populaire Marcos Serra, bestudeert de redenen waarom de aanbesteding voor de bouw van de werkzaamheden van de nieuwe gemeentelijke begraafplaats, die in de buurt van de steengroeve van sa Pedrera zal komen te liggen.

Zoals Noudiari, de eerste burgemeester van de stad Portmany, heeft uitgelegd, "is het een prioriteit voor de gemeenteraad in deze legislatuur om over deze infrastructuur te beschikken die zo noodzakelijk is voor de gemeente", nog meer toen de eerste openbare aanbesteding voor de begraafplaats begin 2018 werd gehouden.

"Alles wijst erop," legde Serra uit, "dat de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze overheidsopdracht te moeilijk waren voor geïnteresseerde bedrijven," waardoor uiteindelijk niemand besloot om financiële offertes in te dienen.

De verwachte kosten van deze infrastructuur, die de bouw van een crematorium zou omvatten, zouden variëren van 2,5 tot 3 miljoen euro.

De gemeenteraad moest al 60 nieuwe nissen in de huidige begraafplaats inrichten om te proberen een tijdelijke oplossing te bieden voor het zorgwekkende gebrek aan ruimte voor begrafenissen in de stad, terwijl de basis voor de aanbesteding voor de nieuwe begraafplaats werd opgesteld.