Schokkende feiten over strandbedjes

06 augustus 2016 Redactie 267

strandbedjes-duurSAN JOSE - Strandbed verhuurders deden mee in een veiling begin dit jaar om voor een bepaald aantal bedjes vergunning te krijgen. De veiling bracht 9 miljoen euro op en de vergunningen zijn geldig voor twee jaar. De maximum prijs voor de verhuur van een strandbedje voor een dag is bij de wet vastgelegd. Maar daar hebben de verhuurders lak aan; kennelijk moet het winnende veiling-bod zo snel mogelijk worden terugverdiend. Lees in het artikel wat het hoogste bedrag is voor een Balinees bed en huiver.


[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De 9 miljoen euro die er in totaal werd geboden door de verhuurders van strandbedjes voor het krijgen van een vergunning moet kennelijk snel terug verdiend worden want de maximum prijs van 10 euro per dag per bedje is voor de bezoekers van de stranden slechts een droom. Na 15:30 mogen de verhuurders zelfs nog maar de helft van dit bedrag rekenen aan de badgasten.

Geen van de ondervraagde verhuurders voldeed aan deze parameters. Slechts bij één van de vier percelen, gelegen aan het strand van Ses Salines, respecteerde de uitbater de wettelijke tarieven, al moest je tot zonsondergang dezelfde prijs betalen. En omdat de bedjes op de meeste stranden allemaal verhuurd worden hebben de strandgangers het er kennelijk voor over om veel meer dan het wettelijk vastgestelde te betalen. De gebieden waar binnen verhuurd mag worden zijn gemarkeerd met oranje linten en ook daar houden de verhuurders zich niet aan. De laagste prijs die voor een bedje werd betaald in het onderzoek was 15 euro voor een dag, maar daar moest ook verplicht nog een matrasje bij afgenomen worden van 5 euro zodat het totaal van één bedje op 20 euro kwam.

Een heel klein deel van de verhuurders mag ook Balinese bedden verhuren, maar deze bedden zijn bij haast iedere strandtent wel te vinden. Vergunning of niet. Deze bedden mogen, indien er een vergunning voor is afgegeven, worden verhuurd voor 30 euro per dag. Geen enkele verhuurder kwam ook maar in de buurt van deze prijs en sommigen verplichten je zelfs om te eten bij de zaak waar je het bed huurt. Andere zaken verhuren een Balinees bed zelfs voor 500 euro per dag zonder vergunning.

Welkom op Ibiza, waar de toerist maximaal zal worden uitgekleed!
[/s2If]