Schokkende gebeurtenis in Santa Eularia

21 april 2019 Redactie 4376
Schokkende gebeurtenis in Santa Eularia

De plaatselijke politie van Santa Eulària des Riu heeft in de vroege uren van deze ochtend een man gearresteerd, die wordt beschuldigd van verschillende aanklachten, waaronder een  misdaad van poging tot moord door het besturen van een voertuig dat gericht op een groep mensen werd gereden. Er waren geen gewonden bij dit incident, hoewel er veel materiële schade was. De man testte positief op alcohol en cannabis.

De gebeurtenis vond plaats rond 04.37 uur vanmorgen, toen een persoon waarschuwde dat een wit voertuig de toegang tot de haven had afgebroken en had geprobeerd een groep mensen aan te vallen buiten een plaatselijke bar. Volgens getuigen probeerde de bestuurder, ook deze groep mensen opzettelijk aan te rijden, maar de botsing met een straatlantaarn verhinderde dat.

De patrouilles die naar de haven waren gegaan, nadat ze een waarschuwing hadden gekregen, vonden later de chauffeur. De man verontschuldigde gelijk voor zijn houding. Terwijl ze de man staande hadden gehouden, begonnen ze de procedure en vroegen om toxicologische tests (met een positief resultaat voor alcohol van 0,89 mg/l en ook voor THC), terwijl andere agenten informatie verzamelden in de haven over het incident, in staat om vast te stellen dat er geen verwondingen, maar talrijke materiële schade veroorzaakt door het voertuig.

Volgens de eerste getuigen was de man in een van de gebouwen van de haven geweest en was hij er uitgezet vanwege zijn gewelddadig gedrag, dit is de aanleiding geweest voor de gebeurtenissen. Tot slot is de man aangeklaagd voor vermeende misdrijven als poging tot moord, roekeloos rijden, rijden met een voertuigen onder invloed van alcohol.