Scholieren tekenen voor ziekenhuis

17 juni 2015 Redactie 254

scholierenIBIZA - Bij het ziekenhuis Can Misses zijn in totaal 23 van de 45 betonblokken die er staan versierd met een tekening van scholieren.

Rondom de ingang van het ziekenhuis Can Misses is het een stuk vrolijker geworden nu de tekeningen van de leerlingen van 23 scholen op Ibiza er op zijn geplaatst. Het project startte in maart toen er 45 uitnodigingen werden verstuurd om deel te nemen. 23 scholen gingen op de uitnodiging in: Holy Trinity, Buscastell, S'Olivera, Sa Joveria, Puig d'en Valls, Can Cantó, Can Guerxo, Labritja, St. Agnes, Jesus Cervantes, Virgen de las Nieves, Sant Antoni, Portal Nou, Urgell, Sant Ciriac Can Raspalls, Santa Eulària, Dichter Villangómez Balàfia Torres, Santa Gertrudis, Es Vedra en Can Misses. De tekeningen hebben thema's zoals een dolfijn of een schelp, bomen, futuristische gebouwen en ziekenhuizen in verschillende versies.

In het project werd ook de Hogeschool voor de Kunsten van Ibiza betrokken, wiens leraren elke school hebben bezocht ter voorbereiding van de tekeningen op de houten panelen.