School vloog medewerkwers naar Ibiza

11 november 2019 Redactie 929
School vloog medewerkwers naar Ibiza

Een school heeft financieel wanbeleid ontkend nadat trustees naar Ibiza waren gevlogen voor een bestuursvergadering. Langdale Free School in Blackpool is door een overheidswaakhond voor het nalaten om de kosten van de overzeese reis in hun gecontroleerde rekeningen te verklaren dichtgeslagen.

De Education and Skills Funding Agency (ESFA) heeft een onderzoek ingesteld naar de school na een anonieme tip in verband met reizen naar Ibiza voor trustees. Uit een rapport bleek dat Langdale de kosten van vluchten naar Ibiza had moeten aangeven, die betaald waren door een bedrijf genaamd Montague Place, maar dat dit niet het geval was. Volgens de financieringsovereenkomst van Langdale mogen Montague Place en de aangesloten bedrijven de schooltrust £50.250 per jaar in rekening brengen voor 'corporate services'. Echter, omdat de school geen details van de reis in de rekeningen heeft opgenomen, kon de bestedingsbeslissing niet worden onderzocht door accountants.

De school heeft niet gezegd waar de bijeenkomst naar Ibiza voor was. Ze beweren echter dat het rapport ESFA rapport 'vol onnauwkeurigheden' zit. De voorzitter van Montague Place, Mark Peters, zei dat de kritiek op de kosten voor zakelijke diensten 'gewoon niet waar' was en dat de reis naar Ibiza minder dan £900 kostte - wat volgens hem minder was dan de kosten van bestuursleden die naar Blackpool reisden en daar twee dagen verbleven.