Serie "Verliefd op Ibiza" ten dode opgeschreven

08 december 2013 Redactie 206

einde-verliefd-op-ibizaDe televisieserie "Verliefd op Ibiza" lijkt ten dode opgeschreven. De kijkcijfers van de belabberd slechte serie die werd opgenomen op het eiland dalen al weken en gisteravond werd een nieuw dieptepunt bereikt.

In de complete top 25 van kijkcijfers die gemeten worden door de stichting kijkonderzoek komt de serie al niet meer voor. En zelfs op de zender waarop het debacle wordt uitgezonden, SBS6, blijkt dat de serie niet verder komt dan de 21e plaats met een schamele 365.000 kijkers.

Laatste poging

Er wordt nog een laatste poging gedaan door de makers om het kijkcijfer nog een klein beetje op te schroeven dan wel te stabiliseren. In deze poging wordt de kijker de mogelijkheid gegeven om te kiezen uit twee scenario's voor wat betreft het einde van het seizoen. Geen idee van SBS6 of de makers van de serie, maar jatwerk uit, hoe kan het ook anders, Amerika.  Daar beslisten kijkers van de serie Hawaii Five-O afgelopen januari het slot.

Het is voor het eerst in Nederland dat een einde van een serie in handen ligt van de kijker. 'Het is een nieuwe ervaring om als regisseur de controle los te laten. Dit is voor het eerst in Nederland dat de kijker het einde van een serie bepaalt', aldus regisseur Johan Nijenhuis.
Kijkers kunnen via de Facebook pagina van een sponsor van de serie stemmen hoe zij het einde van het eerste seizoen willen zien. Er zijn slechts twee mogelijkheden.
Of dit kijkcijfers oplevert valt natuurlijk te betwijfelen. En of die paar vaste kijkers die er nog over zijn het een goed idee vinden is onbekend. Als je tenslotte tot die doelgroep behoort is de kans groot dat je alleen kijkt omdat ja als figurant in de serie voorkomt, je kinderen of familie er als acteur in beeld komt of omdat je behoort tot de crew van de makers. En die zal het een zorg zijn hoe de serie afloopt.

Conclusie: het was niks, het is niks en het wordt niks, Verliefd op Ibiza.