Sneeuwstorm Juliette

02 maart 2023 Redactie 217
Sneeuwstorm Juliette

 

 

 

Zoals waarschijnlijk velen wel hebben gemerkt heeft het afgelopen dinsdag gesneeuwd in Nederland en ziet het er naar uit dat het volgende week ook weer gaat sneeuwen. Maar ook op Ibiza heeft het gesneeuwd. 

In Ibiza is het nu ook winter en dat valt ook te merken aan de lagere temperaturen. Ook regende het de laatste dagen veel. Het heeft begin deze week  gesneeuwd in de steden Sant Mateu, Sant Josep en Sant Joan. 

Het is al jaren geleden dat er op Ibiza veel sneeuw is gevallen. De bewoners konden zelfs hun sneeuw kleding uit de kast pakken, om te genieten van de sneeuw. Dat kwam door de storm Juliette. Door die storm was er intense kou en neerslag op het eiland. 

Naast sneeuwplezier heeft storm Juliette er ook voor gezorgd dat er van 3000 bewoners hun elektriciteit uit was gevallen. Dat kwam door een storing die was veroorzaakt door het slechte weer. Gelukkig was dat alweer snel opgelost.

Naruurlijk wilden veel mensen genieten van de sneeuw en dat was ook te merken. Er stonden zelfs files in het gebied van Sant Joan, de stad waar de meeste sneeuw was gevallen. Veel mensen hadden hetzelfde idee om naar het gebied te gaan met de mooie witte landschappen. 

Maar door de storm storm had de lokale politie ook gewaarschuwd voor rijgevaar. Door de lage temperaturen en de storm kon het gevaarlijk zijn voor bestuurders. “Als je gaat genieten van de sneeuw, vergeet dan niet om te parkeren op een veilige plek voor jou en voor de rest van de weggebruikers” werd geadviseerd door de politie. 

Code geel werd aangehouden tot dinsdag. Daarna nam de kans op sneeuw alweer af en zou het alleen nog een paar dagen wat kouder zijn en er zou regen vallen. Gelukkig ziet het er naar uit dat het vanaf morgen weer wat lekkerder weer wordt. 

Bron: Nieuws Diario de Ibiza – Nieuws van Ibiza naar de wereld

Bron foto: Pixabay 

 

 

Corendon lekkerboats side Lekkerboats