Solomun verbonden met Pacha

19 augustus 2013 Redactie 238

solomunSolomun heeft in amper twee jaar tijd iets bereikt waar iedere dj eigenlijk van droomt. Pijlsnel steeg hij in de dj hiërarchie en in korte tijd ging hij voor goud.

Na een serie van boekingen voor Defected in Pacha is nu zijn droom werkelijkheid geworden en heeft deze dj een eigen residentie bij de beroemdste club ter wereld: Pacha Ibiza.

Als onderdeel van de groep talentvolle producenten die zich gevoegd hebben bij het muzieklabel Dynamic, blijft hij niet verstoken van inspiratie. Het leek even zorgelijk toen een reeks grote namen Pacha verruilde voor Booom!, maar dit bleek ongegrond. Mede door de komst van artiesten als Solomun blijkt Pacha toch nog steeds aan de top te staan.

Solomun

Je aankondiging om als resident bij Pacha te gaan draaien op zondag verraste veel mensen. Hoe ervaar je het zelf?
Na afgelopen zomer kreeg ik veel aanbiedingen van verschillende clubs op Ibiza. En het is niet makkelijk om een moeilijke beslissing te maken aan welke club je je gaat verbinden. Een lang en lastig proces. Wat ik heb geleerd om te luisteren naar je gevoel. En Pacha is van alle clubs op Ibiza de gezelligste naar mijn mening. Het publiek is er fijn en het management is er zeer relaxed. Dat deed me besluiten te kiezen voor de oudste club op het eiland en mijn gevoel bleek goed te zijn want ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze.

Was Pacha een club die op je verlanglijstje stond?
Eerlijk gezegd, nee, maar na vier optredens voor Defected vorig jaar waarin ik als voorwaarde stelde dat ik de andere dj's voor de avond mocht kiezen, bleek dat de avonden gevuld werden met 1/3 Pacha fans, 1/3 Defected fans en 1/3 Solomun fans. Dat laatste verraste me en maakte dat Pacha op mijn verlanglijstje kwam als we spreken over een vaste plek.

Solomun

Het verplaatsen van de Pacha dj booth is geniaal, voel je meer verbinding met je publiek?

Bedankt voor het compliment, haha. Ik voel me heel comfortabel met deze opstelling te midden van alles. VIP mensen achter me en de rest van het publiek voor me op de dansvloer maakt een goede interactie mogelijk.

Solomun

Wat waren de hoogtepunten van je residentie tot nu toe?

Eén specifiek hoogtepunt kan ik niet noemen. Iedere zondag aanwezig zijn in Pacha is eigenlijk al een hoogtepunt. En zonder mijn gasten zou dat allemaal niet lukken. Miss Kittin, DJ Koze, Ame en alle anderen. Stuk voor stuk draaien ze geweldige sets, maar ook het B2B draaien zijn steeds weer stuk voor stuk hoogtepunten.

Solomun in Pacha

Je hebt genoten van een snelle opkomst in de laatste paar jaar, hoe hou je beide benen op de grond?
Tijd is veel meer waard voor mij dan voorheen, omdat er niet veel vrije tijd overblijft op dit moment. En de aandacht naar mijn 'oude' vrienden hou ik zoveel mogelijk vast. Ik heb nog steeds dezelfde vrienden, we eten in dezelfde restaurants en lachen om dezelfde grappen, haha.

Als je zelf uitgaat, waar ga je dan heen?

Dit jaar heb ik niet zo veel tijd om uit te gaan en te zien wat de anderen doen. Soms ga ik even naar een ander feest, maar meestal kort want mijn optredens kosten veel energie.

Solomun

Je draaie op het openingsfeest op Destino, hoe was dat?
Ik denk dat de locatie echt geweldig is, goede sfeer, ik vond het leuk. Ze hebben echt iets speciaals gebouwd daar met een prachtig uitzicht naar het eiland. Naar mijn mening was de DJ Booth te hoog en te ver weg van de mensen. Voor de opening was dit goed en nu is het al veranderd volgens mij.

De Ibiza seizoen is halverwege, waar zoek je naar in Pacha vóór de closing party?
Het is geen grap, ik kijk uit naar iedere zondag tot aan de sluiting. Al mijn gasten worden ontvangen met zorg en dat geeft ons allemaal een geweldige avond. Nu komen ze allemaal nog voor een tweede keer. En ik ben erg opgewonden om Dennis Ferrer als gast te hebben in september en natuurlijk Roisin Murphy voor de closing.

Solomun

Met dank aan:

essentialibiza-logo