Soy Holandes: Pam Vroom

19 juni 2012 Redactie 287

[caption id="attachment_483" align="aligncenter" width="495"]Soy Holandes: Pam Vroom Soy Holandesa: Pam Vroom[/caption]

In onze serie 'Soy Holandes' is het de beurt aan de voormalig bewoonster van de hoofdstad van Nederland, Pam Vroom.

Wie ben je?
Ik ben Pam, en woonde tot vorig jaar april op een woonschip in hartje Amsterdam...van origine ben ik binnenhuisarchitecte en scheepsmakelaar.

Hoe lang kom je al op Ibiza?
Eind jaren 80 kwam ik voor t eerst naar Ibiza en sinds die keer ben ik vaak teruggeweest omdat de magie van het eiland vanaf de eerste minuut voelbaar was, het voelde als thuiskomen! 

Hoe lang woon je al op Ibiza en waar?
Vorig jaar april ben ik samen met Bart naar Ibiza verhuisd, we wonen tussen San Miguel en San Mateu midden in de campo.

Wat doe je op Ibiza?
We zijn hier een Bed & Breakfast begonnen, PyB ibiza holidays, en niet gehinderd door enige kennis gingen we vanaf mei 2011 enthousiast van start. Het idee was om een jaar op Ibiza te blijven en dan maar te zien wat de vervolgstappen zouden zijn...maar aan het einde van het seizoen vorig jaar wisten we al dat teruggaan naar Nederland geen optie was...we hadden een superleuke tijd hier met elkaar, de mensen van het eiland we hebben ontmoet én met onze gasten...we blijven dus voorlopig hier!

Wat zijn je toekomstplannen?
Voor de toekomst wil ik nog wel meer gaan doen dan alleen de B&B...in Nederland werkte ik vaak samen met makelaars om huizen die verkocht moesten worden een beetje te 'pimpen' voor de verkoopfoto's...als ik hier de fotopresentaties zie (vooral van de huizen tot 1 miljoen) kan daar nog veel verbeterd worden...

Wat is je favoriete strand?
Mijn favoriete strand in t Noorden is Benirras, behalve in de zomer op zondag want dat is me echt veel te druk en toeristisch...en in t Zuiden ben ik dol op de cava sangria bij Sa Trinxa.

Welk restaurant is voor jou het leukst?
Mijn favoriete restaurant...hmmm...dat zijn er veel! Maar ik kom graag bij ons buurtrestaurantje Can Sulayetas...op loopafstand en het hele jaar open en supervriendelijke mensen...de kaart ken ik allang uit m'n hoofd!

Wat zijn de leukste maanden op Ibiza?
De favoriete maanden zijn net voor en net na hoogzomer...wel lekker weer maar nog niet zo heel druk...

Heb je nog tips?
Tips voor mensen die hier willen komen...tja...wij hebben ze met regelmaat in de B&B en als ik ze kan helpen doe ik dat graag maar het enige dat ik kan aanraden is wat ik zelf gedaan heb: just dó it!

Van de redactie: ben je nieuwsgierig geworden naar de bed and breakfast van Pam en Bart op Ibiza? Neem dan eens een kijkje op hun website, of op hun facebook pagina.

[caption id="attachment_488" align="aligncenter" width="495"]PyB bed and breakfast PyB bed and breakfast Ibiza[/caption]