Spaanse prinses in Barcelona

06 februari 2014 Redactie 241

prinses cristinaDe van corruptie verdachte prinses Cristina moet aanstaande zaterdag een verklaring afleggen voor de rechtbank in Palma. Die is belast met de zaak Nóos.

De dochter van de Spaanse koning wordt verdacht van omvangrijke belastingfraude en corruptie. Uit diverse Spaanse media logeert de prinses met haar echtgenoot Iñaki Urdangarín in een Aparthotel in Barcelona en ging zij woensdag nog normaal naar haar werk bij Fundación la Caixa in de Catalaanse stad. Enkele maanden geleden verhuisde zij voor dit werk naar Genève. Voor het hotel verzamelen zich al vele media die hopen een glimp op te vangen van het van corruptie verdachte koninklijke echtpaar.

Tot zaterdag heeft Cristina nog enkele afspraken met haar advocaten Miguel Roca en Jesus Silva om haar strategie door te spreken. Silva meldde tegen de pers dat de prinses erg 'rustig' is en alles met vertrouwen tegemoet ziet. Zaterdag zal ze in de rechtbank van Palma vragen moeten beantwoorden van rechter José Castro, van de advocaat van Diego Torres (ex-zakenpartner van Urdangarín) en van de openbare aanklagers en de advocaat van burgerbelangengroep Manos Limpias.