Spaanse woningmarkt biedt buitenkans voor huizenkopers

25 mei 2019 Redactie 3053
Spaanse woningmarkt biedt buitenkans voor huizenkopers

De Spaanse woningmarkt is bezig met een flinke opmars. Ingezet in 2017 en 2018, waardoor 2019 volgens analisten een zeer positief jaar zal worden. Uit cijfers van het Instituto Nacional de Estadistica blijkt dat huizen er nog 36 procent goedkoper zijn dan in 2006 voor de crisis. Analisten verwachten in 2019 een prijsstijging van 5 tot 7 procent en 27,5 procent meer verkopen. Online platform SpaanseHypotheek.nl speelt daarop in met het eerste automatische hypotheekrapport binnen 1 uur.

De Spaanse woningmarkt zit in de lift. Dat blijkt uit de cijfers van de nationale autoriteit, net als uit het aantal aanvragen dat we vanuit Nederland krijgen. Met onze nieuwe tool kunnen bezoekers binnen 1 uur een compleet hypotheekrapport ontvangen, inclusief alle informatie die ze nodig hebben om een huis in Spanje te kopen,” aldus Patrick Kruger, hypotheekadviseur in Valencia en eigenaar van het online platform.

Het online platform begeleidt huizenkopers in Spanje. De specialist verzorgt het hypotheekadvies, belangrijke verzekeringen en contact met Nederlandstalige makelaars en advocaten. Met de nieuwe tool kunnen bezoekers gratis online een hypotheekrapport aanvragen, dat ze al binnen 1 uur in hun mailbox ontvangen. Het is de eerste tool in z’n soort, die het stukken makkelijker maakt om snel de mogelijkheden te verkennen.

In het hypotheekrapport staat hoeveel iemand kan lenen, wat de kosten per maand zullen zijn en welke eenmalige kosten er betaald moeten worden. Daarnaast bevat het rapport veel nuttige informatie om een huis te kopen in Spanje. De huizenmarkt is er lang achtergebleven bij Nederland en de rest van Europa en zit op een andere manier in elkaar dan wat we hier gewend zijn.

“We merken dat meer mensen zoeken naar een hypotheek voor een huis in Spanje. Dat het er goed gaat met zowel de nieuwbouw als bestaande woningen is goed nieuws, en vraagt om meer innovatieve begeleiding vanuit Nederland. Met onze nieuwe tool hopen we zoveel mogelijk mensen te begeleiden bij het realiseren van hun droom om in Spanje een huis te kopen,” vertelt Kruger verder. Het liefst zou hij iedereen met een wens om in Spanje een huis te kopen het hypotheekrapport laten aanvragen, al was het maar ter oriëntatie en informatie. Bezoekers kunnen het hypotheekrapport gratis aanvragen op www.spaansehypotheek.nl.

Over SpaanseHypotheek.nl
SpaanseHypotheek.nl is een online platform en onafhankelijke bemiddelaar voor Spaanse hypotheken. Speciaal voor Nederlanders en Belgen die in Spanje een (tweede) woning willen kopen. De website is een collectief van hypotheekadviseur Patrick Kruger vanuit Valencia en diverse makelaars en hypotheekadviseurs in Nederland. Samen zijn ze marktleider in hypotheekadvies en hypotheken voor Nederlanders en Belgen in Spanje.