Space beste club van de wereld

01 april 2016 Redactie 264

space-nummer-1-2016LONDEN - De lezers van DJMag kiezen niet alleen ieder jaar de "beste" dj van de wereld, maar ook de beste club van de wereld. En Ibiza viel weer flink in de prijzen zo bleek.

De absolute nummer 1 bleek wederom de 27 jaar oude club Space in Playa d'en Bossa. Vanaf deze plek feliciteren wij de Space dan ook met deze fantastische plaats. De runner up kwam niet vanaf Ibiza, maar uit Brazilië. Green Valley werd door de lezers als op één na beste gewaardeerd. Het was stuivertje wisselen want deze club was vorig jaar de nummer 1 net voor de Space die toen wals tweede eindigde. En meteen daarna was het Amnesia in San Rafael op Ibiza die de derde plek wist te bemachtigen, twee plaatsen gestegen ten opzichte van vorig jaar.
Pacha bleef stabiel op een vierde plek staan. En ondanks een stijging van 8 plaatsen in de ranking, was het alleen de Privilege die niet in de top twintig wist te eindigen met een 52e plaats op de prestigieuze lijst.
De top 20 van de lijst van 100 ziet er als volgt uit:
1 Space
2 Green Valley
3 Amnesia
4 Pacha
5 Octagon
6 Zouk Singapore
7 Hakkasan
8 Ushuaïa
9 Sirena
10 BCM Planet Dance
11 Papaya
12 DC10
13 Echostage
14 Paradise
15 Fabric
16 Berghain / Panorama Bar
17 Bootshau
18 Anzu
19 Motio
20 NOA Beach Club Croatia
..
52 Privilge

Eden, de zaak in San Antonio van een Nederlandse eigenaar die het wereldkundig maakte dat de zaak in een paar jaar in de top drie van clubs op Ibiza zou staan, komt geheel niet voor in de top 100. Net zoals Es Paradis overigens niet voorkomt.

Het hele overzicht kan je hier zien.