Space gaat luxe club worden

09 mei 2016 Redactie 270

carl_cox_closing_by_ibizavandaag_002PLAYA DEN BOSSA - Zoals de meeste Ibiza liefhebbers wel weten loopt het pachtcontract van Space Ibiza af aan het einde van dit seizoen. Maar wat gaat er met de club gebeuren dan?

Na 27 jaar loopt het pachtcontract af en komt het gebouw weer in handen van de eigenaar, de Group Matutes. Dit is tevens de eigenaar van Ushuaïa en Hard Rock Hotel Ibiza. Het was dan ook niet echt verrassend nieuws toen Abel Matutes Prats, CEO van de Palladium Hotel Group en vice-president van Matutes Group liet weten dat er voornemen zijn om de locatie voort te laten bestaan als nachtlclub, maar dan een club voor het luxe segment.

"We willen doorgaan met het project waarin we Playa d'en Bossa veranderen in een entertainment gebied", zei Matutes als antwoord op de aanhoudende geruchten dat de Space zou worden tot een winkelcentrum. "Nee, absoluut niet", was zijn reactie.

Ook werd er aan Matutes gevraagd of dit echt het allerlaatste seizoen Space op Ibiza was en daar reageerde de schatrijke zakenman op met een brede glimlach. Hij merkte op dat de het wereldberoemde mer Space Ibiza in eigendom is van Pepe Rosello. Het is bijna ondenkbaar dat alle franchise zaken over de hele wereld wel draaien, terwijl er op het eiland waar het allemaal begon en waar het hoofdkantoor is gevestigd, geen dependance te vinden is. Er gaat nog een gerucht dat de Space plannen heeft om de Privilege aan te kopen, maar deze worden nog maar weinig bevestigd.

Matutes legde uit dat de verbouwing van de club die door Pepe Rosello 27 jaar geleden als Space werd geopend niet zal worden uitgesteld en een prioriteit is voor de Palladium Group zodra de zomer straks klaar is. "We zullen verder gaan met de hervormingen van Playa d'en Boss en ons concentreren op het gebied als uitgaansgebeid" met het idee om te heropenen in de zomer van 2017.

'Pacha' deed het met 'El Divino', 'Cirque du Soleil' deed het met de Ibiza Gran Hotel en het lijkt erop dat 'Ushuaia' het gaat flikken met "Space".