Space gesloten

04 oktober 2016 Redactie 229

space leegPLAYA D'EN BOSSA - Beachclub Space in Playa d'en Bossa is voorgoed gesloten. Met een eindfeest waar 20.000 liefhebbers op af kwamen, sloot Space een tijdperk van 27 jaar af en is er geschiedenis geschreven. Carl Cox was de dj die de laatste plaat opzette. De keuze van Cox was opmerkelijk: Wish I Didn't Miss You (Pound Boys Stoneface Bootleg Mix) - Angie Stone. We hebben ook nog een zeer opmerkelijke foto bij ons bericht...

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]
Al meteen toen de Space op zondag om 16:00 open ging, bleek hoe druk het zou gaan worden want binnen enkele uren was de volledige parking voor de club - waar voor de gelegenheid geen auto's mochten staan - compleet gevuld met wachtenden. En de toestroom van clubbers bleef aanzwellen tot in de late uurtjes.

De ene na de andere grote dj zette zijn of haar beste beentje voor en alle zalen waren afgeladen vol. Toen om 2:15 ook de grote buiten-stage sloot, wilden alle clubbers naar binnen, terwijl er normaal op dat tijdstip veel afhaken. Maar het leek alsof iedereen tot het einde wilde blijven. De discotheek van de club bleef afgeladen vol tot aan de allerlaatste plaat die Carl Cox draaide. Het publiek smeekte daarna nog om een toegift, maar die kwam er niet. Om 12:07 viel definitief en letterlijk het doek voor de club en veel clubbers, maar ook grootmeester Carl Cox konden hun tranen niet bedwingen.

letters-space

Binnen een uur na het sluiten van de club waren de letters "Space" van de club verdwenen. Niemand weet waar ze zijn gebleven en het geruchten circuit kwam natuurlijk meteen op gang.

Angstvallig wordt er stil gehouden wat er volgend jaar met de zaak gaat gebeuren, maar dat is op Ibiza heel gewoon. Er wordt over dit soort dingen niet gecommuniceerd met het publiek. Zeker is dat het een discotheek blijft en ook zeker is dat Space in 2018 weer open gaat in de gemeente San Antonio.

De complete set van Carl Cox is te zien op Be-at.tv en de laatste plaat die hij draaide werd ook door ons vastgelegd:

https://youtu.be/PkGs2jp0LfY

[video type="youtube" id="PkGs2jp0LfY" width="500" height="300" /]

[/s2If]