Standbeeld voor de hippies

12 september 2016 Redactie 444

standbeeld-hippies-1IBIZA - In het voetgangersgebied dat parallel loopt aan de haven van Ibiza stad, een zeer druk bezocht gebied van de stad, staat een standbeeld ter ere van de hippies die begin jaren '60 van de vorige eeuw op het eiland kwamen. Ze werden Peluts genoemd door de lokale bewoners. Alles over dit standbeeld na de break.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

 

De hippies kwamen naar het eiland voor de rust, de gastvrije mensen, de natuur, originele architectuur, de mooie landschappen en de prachtige stranden. De beweging kwam voort uit San Fransisco en begon als een vorm van protest tegen de Vietnam oorlog.

Het beeld in de stad toont een vader met zijn dochter. De man heeft lang haar en draagt een vest, een shirt, een riem met een grote gesp en heeft een broek aan met wijde pijpen en daaronder draagt hij laatzen. Het kindje dat naast hem loop draagt een jurkje met daarover een vest.

standbeeld-hippies-aanbouwDe inspiratie voor het beeld is opgedaan naar aanleiding van een bekende fotograaf op het eiland, Toni Riera, die het koppeltje vastlegde op de foto. Vervolgens heeft de beeldhouwer Abelli het tweetal vormgegeven.
Het voetstuk waarover het tweetal lijkt te wandelen verwijst via een wereldkaart naar steden zoals San Fransisco, maar ook naar Amsterdam, Ibiza, Kathmandu en Goa. Allemaal plekken waar hippies graag kwamen.
Het tweetal dat is vereeuwigd in het standbeeld is overigens van Nederlandse komaf: Sandy is een Nederlandse acteur en zijn dochter heet Radha Van Der Linden.

Oprichter van Pacha, Ricardo Urgell schonk het beeld op 1 augustus aan de stad als eerbetoon aan de hippies op het eiland. Omdat ook de beroemde kersen op het standbeeld staan, beweren sommige mensen dat het de gever uitsluitend te doen is om de marketing.

Als je het standbeeld zelf wil bekijken dan kan dit op de plek die hieronder is aangegeven.

[caption id="attachment_25682" align="alignnone" width="444"]Een poster van een Pacha feest met het tweetal Een poster van een Pacha feest met het tweetal[/caption]

[caption id="attachment_25683" align="alignnone" width="646"]De foto die diende tot inspiratie van het beeld De foto die diende tot inspiratie van het beeld[/caption]

[caption id="attachment_25684" align="alignnone" width="800"]Een close up Een close up[/caption]

[googlemap lat="38.91028796801735" lng="1.4360104501247406" align="undefined" width="495px" height="225px" zoom="19" type="G_NORMAL_MAP"]38.910288,1.43601[/googlemap]
[/s2If]