Stapje voor stapje naar het nieuwe Ibiza normaal

13 december 2020 Redactie 1268
Stapje voor stapje naar het nieuwe Ibiza normaal

Formentera had al enkele dagen geen nieuwe positieve gevallen  van Covid-19. Een prachtige  situatie die ertoe leidde dat het eiland de krantenkoppen haalde in de nationale pers als de enige Covid-vrije zone in Spanje.
Deze trend is afgekapt, aangezien in de afgelopen dagen uur 6 nieuwe coronavirus-positieven zijn gedetecteerd.
Alle gevallen zijn mild of asymptomatisch en worden gecontroleerd door de eerstelijnszorg, een van hen is in het ziekenhuis opgenomen om voor voldoende isolatie te zorgen.


De campagne van de regering van de Balearen om mogelijke gevallen van Covid-19 op te sporen bij mensen die aankomen uit andere delen van Spanje, waarbij bij aankomst een gratis PCR-test wordt aangeboden, speciaal voor studenten of inwoners van het vasteland van Spanje die afgelopen weekend de nationale feestdagen kwamen doorbrengen,  slaagde erin om deze gevallen op te sporen en snel te kunnen reageren op hun correcte isolatie, wat een snelle en effectieve maatregel is gebleken om de verspreiding van het virus in te dammen.

Het gezondheidscontroleformulier dat passagiers uit het buitenland  moeten invullen voordat ze het land binnenkomen, bevat een vraag of ze binnen 72 uur voor aankomst in Spanje een negatieve diagnostische test hebben ondergaan. De passagier kan op elk moment worden gevraagd om het testresultaat te laten zien.

Daarnaast blijven de sanitaire controles die al bij alle internationale passagiers bij de instappunten worden uitgevoerd gehandhaafd, zoals temperatuurcontrole en visuele controle.