Star Wars in San Antonio

17 november 2019 Redactie 729
Star Wars in San Antonio

Bij de Star Wars parade op Ibiza hoefden de kinderen niet al te veel aan te dringen op hun ouders, die nog meer enthousiasme toonden.

De Star Wars parade georganiseerd door Dracs d'Eivissa, met 23 personages afkomstig van Mallorca en nagebouwd door de 501 Spaanse Garnizoen en Vrienden van de Science Fiction verenigingen, was een groot succes en trok honderden mensen langs de weg. De opbrengst van dit evenement, dat gister in de Passeig de ses Fonts in Sant Antoni werd opgehaald, gaat naar de vereniging Asperger.

De menigte die zich in de haven begint te verzamelen voordat de parade van Star Wars-personages vertrekt, kondigt al aan dat de oproep een succes zal zijn. Iedereen vraagt om een foto met de personages, de volwassenen meer dan de kleintjes.

Op de eerste rij staat de ontwerper Marcos Torres, die zijn zoon in zijn armen houdt, die een laserzwaard hanteert terwijl hij geabsorbeerd kijkt naar de enorme Chewbacca. Torres, een geharde mythomaan, vertelt Darth Vader in zijn privé pantheon, samen met Elvis, David Bowie en Morrissey. Hij lacht als hem gevraagd wordt of hij opgewondener is dan hij is. "Ja, dat is hij wel,' antwoordt zijn partner zonder aarzeling.

De straat is al vol met families die wachten op de afspraak en voetgangers die verrast zijn door de scène. De personages zijn zo succesvol dat zelfs Darth Vader's verontrustende adem enkele meters verderop te horen is. Ook de knorren van Chewbacca, de meest bewonderde door de kleintjes, die hem op zijn weg toejuichen - "Chewbacca, je wint altijd", "kijk, daar is Chewbacca" -. Een minderjarig kind is ook bang om de parade te zien aankomen, geleid door de schurken van het Galactische Rijk, en weigert de parade te benaderen, ondanks vaderlijke aandrang.