Steeds meer 'privéstranden'

29 augustus 2016 Redactie 260

prive-strand-2

IBIZA - Na het geval van een Rus die zich ongeoorloofd een stuk strand toe heeft geëigend, blijkt nu dat er veel meer van soortgelijke situaties zijn op het eiland. De kust is in heel Spanje openbaar terrein en moet voor iedere burger ongehinderd toegankelijk zijn. Lees verder om te zien waar er nog meer strand werd opgeëist door particulieren.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Bewoners van San Juan hebben gisteren gemeld dat de reguliere toegangsweg die leidt naar de vuurtoren bij Punta Grossa, achter Cala de Sant Vicent, is afgesloten voor het publiek door een particulier. Deze particulier is er een villa aan het bouwen en sloot gemakshalve de weg af, waardoor de toeristen nu halsbrekende en belachelijk gevaarlijke toeren uit moeten halen om bij de vuurtoren te komen. Het pad dat nu bewandeld moet worden wordt met het jaar slechter en is bovendien absoluut te ontraden voor mensen met hoogtevrees.

Ook bij Es Cubells is een strandje aan de kust van Sa Caixota niet mee toegankelijk voor het publiek. Er werd een hek geplaatst met een stalen toegangsdeur waardoor het deel privé lijkt, maar dat is het natuurlijk niet.

Ook in Es Cubells, ter hoogte van Es Porroig blijkt er een steiger te zijn aangelegd op een openbaar strand ten behoeve van het aanmeren van een jacht van een bewoner die bovenaan de klif woont.

afgesloten-strand prive-strand-2

afgesloten-strand-2

afgesloten-strand-3
[/s2If]