Stranden gesloten aan het begin van toeristenseizoen

13 april 2019 Redactie 1895
Stranden gesloten aan het begin van toeristenseizoen

De gemeente Ibiza heeft aan het begin van het toeristenseizoen geen stranden meer. De eerste bezoekers van het seizoen zullen een andere gemeente moeten kiezen om een bad te nemen, aangezien de twee belangrijkste stranden van Vila niet kunnen worden gebruikt.

Talamanca is gesloten voor zwemmen als gevolg van herhaalde lozingen van fecaal water en hiedoor vervuiling geeft in het gebied, waarvan de geur wordt waargenomen door alle horecabedrijven in het gebied.

Ses Figueretes is ondertussen nog steeds in aanbouw en de toegang is beperkt door de werkzaamheden aan de promenade, die samenvalt met de opening van de eerste hotels en restaurants en de komst van de eerste bezoekers.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar komt de gemeente Ibiza laat aan in het begin van het toeristenseizoen. De vertraging bij het toekennen van strandconcessies en het gebrek aan netheid hebben afgelopen zomer grote onrust onder ondernemers veroorzaakt, een feit dat ook dit seizoen weer wordt herhaald. Verschillende hoteliers van ses Figueretes hebben de afgelopen dagen contact opgenomen met het stadhuis van Ibiza om hun ongerustheid te uiten over het tempo van de werkzaamheden aan de Paseo de las Pitiusas, die de klanten overlast bezorgen. Het stadhuis van Ibiza is dus herhaaldelijk te laat voor het begin van het seizoen, wat ernstige schade toebrengt aan de toeristische bedrijven van de stad.

Afhankelijk van de staat van het water van het strand van Talamanca, zou het gebied morgenmiddag geopend kunnen worden voor zwemmen, zoals gerapporteerd door het Consistorie.