Stranden van Santa Eularia gesloten

01 augustus 2019 Redactie 4584
Stranden van Santa Eularia gesloten

Al vanaf 's morgens vroeg werken de schoonmaakdiensten aan het verwijderen van de resten van het jacht dat in de golfbreker van de haven van Santa Eulària des Riu is gestrand. Een graafmachine is verantwoordelijk voor het verwijderen van het grootste en zwaarste puin, terwijl anders mensen het kleinste puin van het zand verwijderen.

Op dit moment zijn er geen significante brandstofresten in de zee en is er geen bewijs gevonden dat het de stoep heeft bereikt. "De sterke Levante-storm die direct van invloed is op deze kant van de kust helpt bij het verdampen en oplossen van brandstof. Ook zijn er boten die de kust schoonmaken die het gebied in de gaten houden voor een eventuele outcropping van brandstof, "ze verklaren.

De stranden van Santa Eulària en es Riu blijven volledig gesloten en met een rode vlag om elk risico voor bezoekers als gevolg van het verschijnen van gevaarlijke resten of mogelijke morsingen te vermijden. "Als uit de schoonmaakwerkzaamheden blijkt dat de komst van nieuw puin is gestopt en dat het zand in een veilige toestand is, zal de verwijdering van de sluiting worden beoordeeld, waarbij de sluiting met de rode vlag naar de rode vlag blijft gericht totdat de weersomstandigheden niet anders aangeven, "ze voegen eraan toe.

Wat betreft de plaats van de schipbreuk, de golfbreker van de jachthaven, roept het Consistorie alle burgers op om het gebied niet te benaderen.