Tagomago verbod in de maak

06 mei 2015 Redactie 213

Tagomago IbizaSANTA EULARIA - De gemeente Santa Eularia heeft een voorstel klaar voor de overheid om het eiland Tagomago samen met nog drie andere kleine eilandjes te laten exploiteren voor het toerisme.

Tagomago mag als de overheid het voorstel goedkeurt, nog slechts gebruikt worden voor het beperkte aantal inwoners van het huis wat zich op het eiland bevindt. Er zal een maximum aantal personen worden vastgesteld middels een certificaat. Daarnaast voorziet het voorstel in het verbod van muziekinstallaties op het eiland, de organisatie van shows en bovendien mag de aanwezige strandtent niet meer gebruikt worden in de toekomst.

Dit is voorzien voor de regelgevende instantie voortkomend uit het Plan van Regeling van Natuurlijke Hulpbronnen (Plan de Ordenación de Recursos Naturales, afgekort PORN).

In opdracht van de gemeente vond er vorig jaar juni een onderzoek plaats door een multidisciplinair team van milieu-experts op de eilanden Tagomago Llevant (Illa Llarga, Rodona yd'es Canar). Daaruit bleek dat er dringend maatregelen genomen moest worden om de natuur te behouden van de eilandjes.

tagomago-beachclub

[caption id="attachment_14866" align="alignnone" width="1024"]villa-tagomago Foto: Diario de Ibiza[/caption]