Taxichauffeurs helpen twee dieven van een Rolex-bende in Ibiza te stoppen

04 september 2019 Redactie 1588
Taxichauffeurs helpen twee dieven van een Rolex-bende in Ibiza te stoppen

De Nationale Politie heeft met behulp van een aantal taxichauffeurs twee leden van een criminele groep die zich bezighouden met de diefstal van hoogwaardige horloges gearresteerd. De arrestaties vonden plaats in de vroege uren van afgelopen woensdag, nadat de Nationale Politie van Ibiza een waarschuwing kreeg over de diefstal van een horloge met geweld in een bekend hotel op de promenade van Ibiza.

De dieven, vier in totaal, ontsnapten apart naar het centrum van de stad, twee te voet en de andere twee op een motor. "Dankzij de medewerking van verschillende taxichauffeurs die in het gebied circuleren," begon een achtervolging die uitmondde in de arrestatie van een van de dieven, van Italiaanse nationaliteit, die op de motor gevlucht was, zoals gisteren door het hoofd van de politie van de Balearen in een persbericht werd gemeld.

Na het doen van relevante onderzoeken om de rest van degenen die betrokken zijn bij de overval te vinden, werd in de loop van dezelfde ochtend ook de bestuurder van de motorfiets, ook van Italiaanse nationaliteit en inwoner van het eiland, tegengehouden.

Om deze reden is het onderzoek nog steeds open om de andere twee die betrokken zijn bij de overval met geweld te arresteren en om hun mogelijke relatie met soortgelijke misdrijven die op het eiland zijn geregistreerd vast te stellen.

Begin augustus heeft het CNP een andere Rolex-bende ontmanteld. In het bijzonder hebben agenten van het politiebureau van Ibiza in Puig d'en Valls drie personen van een criminele organisatie gearresteerd die betrokken waren bij de diefstal van hoogwaardige horloges voor het plegen van minstens drie gewelddadige overvallen ter waarde van 185.000 euro.

Tijdens de operatie kwamen ook twee grote motorfietsen en een scooter tussenbeide, allemaal met valse kentekenplaten, twee huurauto's, valse Italiaanse identiteitskaarten, evenals diverse donkere kleding, helmen en andere elementen om het moeilijk te identificeren.