Te voet het eiland rond

13 oktober 2014 Redactie 272

start walking ibizaIBIZA - Met negen mensen en een hond vertrok vanmorgen om elf uur de groep van Waling Ibiza voor een unieke tocht. De groep gaat het eiland rondwandelen. 

“Elk nieuw uitzicht wat je bewondert zal je inspireren de volgende stap te zetten. Een ervaring die je leven zal veranderen”, zo brengt de organisator de 11 dagen durende wandeling van bijna 175 kilometer rondom het eiland Ibiza. De tocht voert de deelnemers langs de mooiste zonsondergangen, landschappen, stranden, geschiedenis, ecologie en oriëntatiepunten. Geen gemakkelijke uitdaging, maar de bezienswaardigheden en de sensaties die ze tegen zullen komen onderweg zal ze juist aansporen om over elf dagen weer op de plek te staan waar het allemaal begon vanmorgen.

De allereerste keer dat Toby zelf rond het eiland liep was in oktober 2010, samen met zijn hond Cosmo en slechts € 1.- op zak. Hij deed op zijn toch een beroep op de vrijgevigheid van vreemden. Velen gaven hem voedsel, water, onderdak en moedigden hem aan op de momenten die het zwaarst waren tijdens de toch. Dit avontuur van Tony inspireerde later vele duizenden tot het bezoeken van de meest wonderlijke plekken op het magische eiland Ibiza.

Het gezelschap is door het gebruik van een GPS tracker op de voet te volgen. Met een vertraging van slechts tien minuten wordt de positie van de deelnemers weergegeven op een kaart. Op de Facebook pagina van Walking Ibiza verschijnen regelmatig updates en foto's tijdens de tocht.

Wie de groep wil ondersteunen: dat kan. Je kunt op ieder willekeurig moment inhaken en met de groep een stuk meelopen om ze moreel te steunen.