Team zet afgerukte arm aan

30 september 2016 Redactie 256

team-armFORMENTERA - Een medisch team van het Universitaire ziekenhuis Espases op Formentera heeft een bijzondere prestatie verricht. Ze hebben een afgerukte arm van een 22 jarige patiënt opnieuw aan het lichaam kunnen vastmaken.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Hij verloor zijn arm bij een motorongeluk deze zomer in Formentera. En nu heeft de medische staf van het Universitair Ziekenhuis Espases voor het eerst in de geschiedenis van een ziekenhuis op de Balearen de arm succesvol weer aan kunnen zetten.

De 22 jarige jongen klapte met hoge snelheid tegen een auto en bleef steken in de voorruit van de auto. Hij verloor zijn arm bij de klap. Het personeel van de nooddienst 061 stabiliseerde niet alleen de patiënt, maar nam ook de zorg op over de afgerukte arm en transporteerde deze onder ideale omstandigheden in de hoop dat deze mogelijk weer zou kunnen worden aangezet.

Tijdens een 12 uur durende operatie wist het team van vasculaire en plastisch chirurgen, orthopedisch chirurgen, anesthesisten en verpleegkundigen de arm weer aan te zetten. Na de operatie bleef de patiënt voor een weekje op de Intensive Care Unit (ICU) tot hij uiteindelijk stabiel bleef.
[/s2If]