Terrassen zijn sinds deze week weer geopend op Ibiza

18 maart 2021 Redactie 13872
Terrassen zijn sinds deze week weer geopend op Ibiza

Deze week zijn ze weer begonnen om de terrassen van Ibiza onder strikte beperkingen te openen. Ze mogen weer open op voorwaarde dat maximaal 50% van de capaciteit gevuld mag zijn en ze om 17:00 uur sluiten. Deze beperkingen, samen met ongunstig weer dit weekend, hebben ertoe geleid dat niet alle bedrijven het waagden om hun terrassen open te zetten en alle bijbehorende machines op te starten.

Dus zoals Verónica Juan, president van PIMEEF restauración, tegen Periódico de Ibiza en Formentera zei, hebben ze besloten om na de opening van de terrassen meer ontbijt en lunch te serveren dan diners. Naast de weersvoorspelling voor komend weekend, hebben velen er beter over nagedacht voordat ze eerst twee dagen open zouden gaan en het weekend vervolgens weer moeten sluiten. Juan is dankbaar voor de betrokkenheid en hulp van de gemeenten om enkele ondernemers te helpen.

In Plaza del Parque in Vila kon je gisterochtend al de beweging opmerken die dit plein kenmerkt. Daar had Enrique, mede-eigenaar van Vila Café, zich neergelegd bij de maatregelen die hem dwingen om op half gas te werken. Een paar straten verderop herwon de Plaza de Sa Graduada ook een bepaalde beweging zoals dat kenmerkend was voor de komst van Covid-19. Sílvia Moreta, eigenaresse van het café, erkent dat ze blij is dat ze na twee maanden de deuren weer kan openen, maar blijft voorzichtig. "Laten we eens kijken wat we kunnen doorstaan." Dat de capaciteit maar 50% gevuld mag zijn, betekent niet dat ze de hele ochtend zijn gestopt met werken. "Mensen willen echt terras", laat Moreta weten. Over de maatregelen veronderstelt ze om niet alleen het zomerseizoen te redden, maar om ons hier voor altijd van te redden.

Op het terras van café Chloe Eva en Mercedes zijn net mensen gaan zitten en de glimlach komt uit hun mondkapje, "wat een vreugde en een goede sfeer!", zeggen ze tegen elkaar. Deze twee vrienden hebben tijdens deze twee maanden andere alternatieve plannen voor de terrassen gevonden, zoals eten op het strand of uitstapjes in de natuur maken. Ze erkennen wel dat de beste uitstapjes altijd een drankje drinken op een terras blijft".