Tijdelijk werken en wonen op Ibiza? Hier wat informatie

09 januari 2019 Redactie 1894
Tijdelijk werken en wonen op Ibiza? Hier wat informatie

Wonen en werken op Ibiza is fantastisch. Maar mensen vergeten dat Ibiza mega hard werken is! Wij hebben de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.  

Wij hebben een aantal voor en nadelen van werken op Ibiza voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen van werken op Ibiza
- Je ontmoet fantastische personen met wie je een levenslange herinnering deelt.
- Je kan doen wat je wilt. Niemand houdt je tegen (zolang jij je wel aan de regels houdt van het eiland)
- Er is altijd zon, zee en strand. Ibiza is natuurlijk HET vakantie eiland.
- Maar vooral het eten en de cocktails er zijn oneindig veel restaurants, clubs en barretjes! Dure, chique maar ook hele goedkope. Iedereen kijkt zijn ogen uit!
- Als je op Ibiza werkt in een club, dan kan je werk voor jou waarschijnlijk een Ibiza workers pasje regelen. Hiermee mag je bij heel veel feesten gratis naar binnen. Dus je hoeft geen entree tickets te betalen voor heel veel tientjes. 
Ik kan eindeloos doorgaan met de voordelen van het eiland. Laten we even realistisch blijven en de nadelen ook onder ogen zien.

Nadelen van werken op Ibiza
- Bedrijven vragen vaak om 6 dagen/ nachten te werken. Waarom werknemers hiermee akkoord gaan? Omdat er genoeg mensen zijn die ook willen werken op Ibiza. Voor jou 10 andere. Dus stel je hier op in.
- De woningprijzen zijn net zo duur als in Amsterdam. Hoe sneller jij erbij bent hoe goedkoper de woningen zijn. Begin al met zoeken naar een woonruimte want het eiland is al volgeboekt voordat je het door hebt. 
- Je denkt ook een beetje te kunnen sparen… maar er zijn super veel verleidingen die jouw spaarpotje leegtrekken. Iedereen vraagt je ook continue mee en wie kan tegen al die Ibiza uitjes nou “nee” zeggen? Daarvoor ben je ook op het eiland toch?
- De meeste Spanjaarden zijn niet blij met zoveel toeristen op Ibiza. De meeste vertikken het ook om Engels met je te spreken.
- Je gezondheid kan achteruit gaan. Al dat drank en ongezond eten doet je lichaam niet veel goeds. Een ziekenhuis bezoek of controle kost je minimaal 120 euro. Maar dit krijg je dan uiteindelijk (bij de meeste) weer vergoed van je verzekering. 

Hoe kom je aan een woning/ kamer?

Het kost tijd om geschikte woonruimte te vinden want de huurhuizen zijn erg schaars. De woningen worden namelijk massaal verhuurd aan toeristen. Ook kopen is duur. Mensen kopen een huis niet alleen voor zichzelf, maar ook om het te verhuren, wat de prijzen opdrijft. Goed om te weten is dat de huizenprijzen in het noorden van het eiland zo'n 60 procent lager liggen dan rond de stad Ibiza en het westen. De prijzen zijn een beetje te vergelijken met de woningprijzen in Amsterdam. Prijzig dus voor wat je krijgt. Begin nu al met zoeken want in het begin van de zomer zit alles al vol!

Een huis kun je het beste vinden via websites, makelaars en via-via.
Enkele voorbeelden van sites zijn Idealist.com, Milanuncios.com en Fotocasa.com.

Tip: word lid van de Facebookpagina (Ibiza Workers 2019). Hier vind je vaak goede tips, woningen, kortingen en nog veel meer onderwerpen die mensen delen en die jou kunnen helpen!

Wat moet je goed regelen vóór vertrek naar Ibiza?

Je kunt je er natuurlijk gewoon vestigen omdat het de EU is. Verder is het ook makkelijk om een eigen onderneming te beginnen op het eiland. Het papierwerk om dat te regelen is niet heel ingewikkeld. Het is wel handig om een beetje Spaans te spreken. Niet veel mensen kunnen echt Engels. Het is vooral goed om je af te vragen of je voldoende geld kunt verdienen met het werk dat je wilt gaan doen. Je ziet hier veel mensen na een jaar vertrekken omdat zij niet genoeg geld verdienen.
De meeste mensen gaan ook niet naar Ibiza om te sparen maar om een geweldige tijd te beleven.  
Dus zorg voor een goede reisverzekering en zorg dat je verzekerd bent voor een slaapplek. Sommige gaan in de zomer naar Ibiza om werk en een woning te zoeken en slapen tijdelijk in een hostel. Maar dat raden wij je niet aan. Veel hostels, hotels en woningen zijn al snel niet meer beschikbaar. De hele zomer zit Ibiza over het algemeen helemaal vol. Zorg dus dat je in het begin van het jaar al begint met een woning zoeken.

Heb jij nog tips of vragen? Deel ze met elkaar hieronder in de reacties.

vakantiewerk-op-mallorca-en-ibiza-523x321-1.jpg