To do tip!

05 augustus 2017 Lisa 240
To do tip!

Ibiza Helden in de Klei

Afgelopen vrijdag 28 juli is de tentoonstelling “Stars of the Night” van beeldhouwer Daniel Bennloch geopend in het Ocean Drive Hotel. De komende drie weken kan de expositie nog bewonderd worden in het retro-chique hotel gelegen in de haven van Ibiza stad.

De tentoonstelling bestaat uit 12 verschillende sculptoons, wat volgens Bennloch een soort kruising tussen een beeldhouwwerk en een cartoon moet voorstellen.  Zo geeft hij door middel van een humoristische interpretatie en een persoonlijke twist de grootste DJ legendes van het eiland zo goed mogelijk weer.

Bennloch’s handelsmerk wordt ook in deze tentoonstelling weer teruggevonden. De beelden worden volledig met de handen vorm gegeven en de beitel blijft buiten spel, waardoor de stukken een unieke persoonlijkheid krijgen.

De Spaanse beeldhouwer zit al langer dan 20 jaar in het vak en zo is ook Hollywood voor hem geen onbekend terrein. Hij heeft meegeholpen aan verschillende producties, en decor sets van fantasie films Minority Report en Hellraiser ontworpen. Ook heeft Bennloch in opdracht gewerkt voor beroemdheden zoals Michael Jackson en de Chaplin familie.

Met “Stars of the Night” wil Bennloch graag de beste elektronische muziekhelden van Ibiza eren, die stuk voor stuk een belangrijke mijlpaal in de nachten van het Spaanse vakantie eiland zijn geweest. Zijn sculptoons onderscheiden de grootste DJs die het afgelopen decennia het eiland zijn gepasseerd, en samen Ibiza op de kaart hebben gezet.