Toerisme in 2022

22 januari 2023 Redactie 100
Toerisme in 2022

Volgens recente cijfers van het Institute of Tourism Studies (ISTUR) heeft Ibiza in 2022 een recordaantal toeristen ontvangen. In totaal heeft het eiland meer dan 6 miljoen toeristen ontvangen, een stijging van 5% ten opzichte van 2021. De meeste toeristen kwamen uit Europa, met Spanje als de grootste bron van toerisme, gevolgd door Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

De toeristensector is een belangrijke economische motor voor het eiland, met de horeca- en recreatie-industrie die de grootste bijdrage leveren aan de economie. Volgens de cijfers van ISTUR was de horeca-industrie verantwoordelijk voor meer dan 45% van de totale economische activiteit op het eiland.

Hoewel het eiland bekend staat om zijn nachtleven, waren stranden en natuur ook populaire attracties voor toeristen. De meest populaire stranden waren Playa d'en Bossa, Sant Antoni en Es Cavallet, terwijl het nationaal park van Ses Salines en de natuurreservaten van Es Vedra en Cala d'Hort ook populair waren bij toeristen.

Er is echter ook een groeiend besef van de noodzaak om toerisme op een duurzame manier te beheren. Er zijn inspanningen gedaan om het toerisme te reguleren en te beperken in gevoelige gebieden, zoals het beschermen van de natuur en het behoud van de cultuur van het eiland. Er zijn ook initiatieven genomen om toeristen te stimuleren om meer te betalen voor hun verblijf om de lokale gemeenschap te steunen.