Toeristen geven minder uit op Formentera

28 november 2017 Lisa 207
Toeristen geven minder uit op Formentera

Hoewel Ibiza steeds duurder wordt, heeft de gemiddelde toerist op Formentera dit jaar juist minder geld uitgegeven. Op Formentera zijn de gemiddelde dagelijkse uitgaven per toerist namelijk met bijna 25% gedaald.

Dit jaar gaven toeristen per dag 100 euro uit op Formentera. Een aanzienlijk lager stuk dan vorig jaar, want in 2016 gaven zij per persoon per dag nog 133 euro uit op het prachtige eiland. Dit komt uit op een daling van 24,8%.

De minister van Toerisme, Alejandra Ferrer, weet nog niet of deze daling een trend is. Zo zegt hij in een verklaring dat in 2013 en 2014 de gemiddelde dagelijkse uitgaven van toeristen per dag 100 euro waren, en in 2015 114 euro.

Verder blijkt uit een recent onderzoek dat twee derde van de toeristen op Formentera jonger is dan 45 jaar. De Italianen (35,5%) en Spanjaarden (33,8%) zijn nog steeds de twee dominante nationaliteiten op het eiland. Wel is er een lichte toename van Duitse en Britse toeristen op Formentera.

Uit het onderzoek blijkt dat de belangrijkste pullfactoren (aantrekkingskracht) van Formentera nog steeds de prachtige stranden met het azuurblauwe water is, het landschap en natuur, en de rust die men op het eiland kan vinden.

De pullfactoren (negatieve punten) van Formentera zijn nog altijd de hoge prijzen, het lawaai, en het feit dat het steeds drukker wordt op het eiland.