Toeristen krijgen de schuld van vervuild water Cala Tarida

23 augustus 2017 Lisa 288
Toeristen krijgen de schuld van vervuild water Cala Tarida

“Vijf jaar geleden was het strand een waar paradijs. Nu hebben de toeristen het vies gemaakt,” zegt Nicola Torres, die op het strand in Cala Tarida werkt.

Volgens de jonge vrouw is het populaire strand aan de westelijke kant van Ibiza zo vervuild dankzij alle toeristen die op het eiland afkomen. Er wordt vaak gezegd dat de vertroebelde kleur water te maken heeft met algen, maar de lokale bevolking is er van overtuigd dat het vervuilde water een resultaat is van nabijgelegen restaurants en hotels.

Ook het aantal boten draagt bij aan de veranderde kleur van het water. “Er zijn dagen dat het water erg vies is en met een soort olieachtige laag erop. Wij raden af om hier erg lang te gaan zwemmen of duiken,” zegt Torres.

Een woordvoerder voor Toberna SL, een bedrijf dat verantwoordelijk is voor de waterzuivering in Cala Toberna, vertelde aan de Spaanse kranten dat ze momenteel drie pompen hebben gemonteerd om het water van het strand te recirculeren.

“Er was een pauze in de stroomkabels van de pompen. We denken dat het een boot was met een anker,” vermeldde het bedrijf.

Gistermiddag is de fout in de pompen hersteld en vandaag of morgen zal er een zichtbare verbetering plaatsvinden.