Toeristen vallen politie agenten aan in Playa d’en Bossa

16 juli 2018 Redactie 216
Toeristen vallen politie agenten aan in Playa d’en Bossa

Twee toeristen zijn gisteren gearresteerd door de lokale politie in Vila, nadat een tiental toeristen twee agenten in Playa d’en Bossa zijn aangevallen.

 

In een video wordt er door een ooggetuigen vastgelegd hoe de twee agenten in elkaar worden geslagen. Op een gegeven moment wordt een politieagent omringd door een groep gewelddadige mensen die hem duwen en schoppen. Zijn partner komt hem helpen en uiteindelijk belandt een van hen op de grond.

 

Het gevecht werd geïnitieerd door een parkeerbon, Rond twee uur ’s nachts deelden twee politiemannen een parkeerbon uit aan een jonge vrouw, omdat zij haar voertuig slecht geparkeerd had. Vervolgens begon de jonge vrouw hen te beledigen en te bedreigen en sloeg een van hen op de lip. Toen de agenten de vrouw probeerden te arresteren voor haar agressieve gedrag, kwamen er opeens tien mensen uit een nabijgelegen bar die de agenten aanvielen,” aldus een woordvoerster van de politie.

 

Twee mensen zijn uiteindelijk gearresteerd en meegenomen naar het bureau wegens mishandeling tegen het gezag. Een van de politieagenten moest in het ziekenhuis worden behandeld aan zijn verwondingen.