Toeristenbelasting betaald auto probleem Ses Salines

26 januari 2017 Lisa 229
Toeristenbelasting betaald auto probleem Ses Salines

De toeristenbelasting zal het project financieren om de toegang tot het strand van Ses Salines te verbeteren. De huidige overvloed van voertuigen doet afbraak aan de doorgang naar het strand en ‘La Canal’ zo meld de gemeente in een verklaring.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.

Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]

[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Het project heet: “de bescherming van het natuurpark van Ses Salines” en gaat over de toegang te voet, per fiets en het openbaar vervoer naar het strand makkelijker te maken.

Het bevat het aanleggen van zowel ondergrondse als bovengrondse lijnen, de implementatie van een informatiesysteem en de verdeling van de toestroom van mensen en voertuigen in het gebied.

Met dit project in het gebied van Ses Salines, zal de huidige situatie die op dit moment ongecontroleerd is verbeteren. Dit betekent, dat de voertuigen niet meer in de berm mogen parkeren wat de aantasting van het beschermde gebied zal verminderen.

De totale kosten van het project bedragen €699.717,-, inclusief €605.861,- voor civiele middelen. Daarnaast is er ook een budget vrijgemaakt van €36.765,- voor de informatiesystemen.

Het uitvoeringstermijn zal 6 maanden zijn.

De regionale minister van mobilliteit, Pepa Marí, heeft aangekondigd dat in de komende dagen een bijeenkomst zal zijn met de stad Sant Josep over het tijdschema voor de uitvoering van het project.

[/s2If]