Transavia schroeft capaciteit op

21 april 2016 Redactie 239

transaviaSCHIPHOL - Transavia voert het komende winterseizoen de capaciteit met 23 procent op. Ten opzichte van vorig jaar breidt de budgetmaatschappij van Air France-KLM het aantal beschikbare stoelen netwerkbreed met bijna 850.000 op.

Thuismarkten van Transavia zijn naast Nederland ook Frankrijk en Duitsland; de maatschappij beoogt om  het hele jaar door meer vluchten en hogere frequenties aan te bieden naar verschillende Europese en Noord-Afrikaanse bestemmingen. Op deze manier wil de maatschappij passagiers meer keuze en flexibiliteit bieden.

“We zien dat reizigers ook in de winterperiode, zowel zakelijk als in vrije tijd meer willen reizen. Voor hen wordt Transavia nog toegankelijker, met bijvoorbeeld twee keer per dag London Luton vanuit Parijs Orly en Praag vanaf Eindhoven Airport”, zegt Mattijs ten Brink, algemeen directeur van Transavia.

Vanuit Nederland vliegt Transavia komend winter door op verschillende nieuwe routes. Zo worden de vluchten vanaf Schiphol naar Ibiza, Turijn, Verona, Palma de Mallorca, Larnaca, Catania en Sal in de winter voortgezet.

Klanten zijn sceptisch over de plannen van Transavia omdat eerder vluchten te boeken waren via internet, maar bij gebrek aan belangstelling werd toen in de winter het overgrote deel van de vluchten geschrapt; dit tot grote ergernis van de Ibiza-gangers.