Trouwen in de oude stad

22 februari 2016 Redactie 246

trouwen-oude-stadIBIZA - Het houden van een bruiloft of een evenement op de hoeken of in het klooster van Ibiza stad kan oplopen tot € 2.000.- als vergoeding aan de gemeente Ibiza.

Alleen het trouwen in de kerk loopt al snel op tot zo'n 1.000 euro en een feest of ceremonie op het plein bij de oude stadsmuur kost je 2.000 euro. Voor dat bedrag mag je tegenwoordig wel een evenement geven wat zes uur duurt. Dit was tot op voor kort slechts twee uur. Duurt je evenement slechts twee uur dan betaal je 600 euro aan de gemeente.

De tijden voor dit soort vieringen zijn van maandag tot en met zondag, in de uren 10:00-12:00, maar met een maximum 2 uur voor handelingen zonder catering en 6 uur voor wie van plan is om voedsel en/of drank te gaan nuttigen. Voorwaarde is dat de eventueel gebruikte muziek niet de 50 decibel overstijgt als je overdag iets viert en er geldt een limiet van 40 decibel voor wie 's avonds muziek aan wil hebben. Er kunnen twee voertuigen toegang krijgen binnen de ommuurde Dalt Vila en dat is dan bedoeld voor catering, schoonmaak of een bloemist. Een andere opgenomen regel is dat er niet met rijst gegooid mag worden naar de bruid en bruidegom en ook is elk type vuurwerk ten strengste verboden.