Tuchtprocedure tegen aanleg privéstrand

29 augustus 2016 Redactie 218

klacht-privestrandSAN JOSE - De Consell de Ibiza heeft laten weten dat Costas een tuchtprocedure zal starten tegen de Russische eigenaar van een villa bij Cala Comte. De man had zich een stuk strand toegeëigend en liet dat zelfs bewaken. Ook duldde de Rus geen zwemmers of boten in de zee voor zijn huis. De man kan de slopers vast gaan bellen.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De Consell d'Eivissa heeft van de Costas, de dienst die de openbare orde van de stranden en kuststroken bewaakt in Spanje, een officiële klacht ontvangen en zal een tuchtprocedure starten tegen de Russische eigenaar van een villa in Cala Comte. De Rus zal zich moeten verantwoorden voor het illegaal toe eigenen van den stuk kust en voor het bouwen van een aanlegsteiger en een zonnedek op de openbare grond zonder dat daarvoor vergunning is afgegeven.  Costas beschouwt de overtreding als een ernstige schending van de Coastal wet.

Naast de aanklacht heeft Costas ook aan de Consell gevraagd om maatregelen te treffen zodat het publiek vrije en onverhinderde doorgang heeft op de plek waar de Rus heeft laten bouwen. Met andere woorden: de sloper kan alvast gebeld worden.

De dienst Costas heeft in de kranten op het eiland burgers opgeroepen om vooral melding te maken van soortgelijke gevallen omdat dit onder geen enkele omstandigheid is toegestaan. Ook het houden van bruiloften en andere feesten op stranden is uitdrukkelijk niet toegestaan en het is ook ten strengste verboden om burgers de toegang tot het strand te (laten) ontzeggen.s.
[/s2If]