Tuchtprocedures tegen clubs

08 oktober 2014 Redactie 205

ushuaia-luchtIBIZA - Controles die werden gedaan door een speciaal team van de lokale politie van de gemeente San Jose, waar onder andere Playa den Bossa onder valt, hebben er toe geleid dat er tegen drie clubs opgetreden zal worden.

Tijdens het afgelopen weekeinde vonden de closing party's plaats op Ibiza en die brengen altijd veel overlast. Voor de gemeente reden om een speciaal team in te zetten die moesten toezien op het naleven van de regels. Drie clubs bleken zich niet aan de gemaakte afspraken te hebben gehouden. Het controleteam spreekt zelfs over "ernstige schending".

Beachclub Ushuaïa, bij veel omwonenden al een doorn in het oog, had een verlate vergunning gekregen voor de closing party afgelopen zaterdag. Normaal moet de muziek stoppen om 0:00 exact, maar nu mocht de club voor één keer doorgaan tot 02:00. Maar daar bleek de toonaangevende beachclub volledig lak aan te hebben en er werd nog urenlang muziek gedraaid, die bovendien nog eens veel harder stond dan toegestaan.

Een tweede overtreder was de in Playa den Bossa gevestigde club "no Name". Deze ging vrolijk door tot in de vroege uurtjes van maandagochtend, terwijl de club daarvoor helemaal geen vergunning heeft. De locatie is gevestigd in het beschermde duingebied van Playa den Bossa en mag helemaal geen luide muziek draaien.

De derde overtreder was een bekende van de gemeente en politie, DC10. De club, langs de weg naar Salinas. De club overtrad de toegestane sluitingstijd niet alleen, maar draaide ook veel te lang harde muziek buiten terwijl dat uitdrukkelijk niet was toegestaan.

Tegen de drie is een tuchtprocedure gestart, die mogelijk sancties tot gevolg heeft. Of de clubs, die tijdens de closings gigantische omzetten maken, daar een seconde van wakker liggen is natuurlijk maar de vraag.