TUI verwacht topdrukte

11 april 2016 Redactie 228

uitgaven-toeristenHAMBURG - Het Duitse reisconcern TUI verwacht dat 2016 een recordjaar gaat worden voor vakanties naar Spanje. Toeristen kiezen voor dat land na de terreuraanslagen in Tunesië, Egypte en Turkije.

Topman Fritz Joussen van TUI liet aan de krant Bild am Sonntag weten dat het reisconcern voor 26 miljoen euro aan extra overnachtingscapaciteit heeft ingekocht in Spanje. Naast de Spaanse kust zullen ook Mallorca, Ibiza en de Canarische Eilanden volop in trek zijn bij toeristen die de zon opzoeken.

TUI meldde eerder al dat de boekingen naar Turkije scherp zijn gedaald, na de aanslag in Istanbul in januari waarbij twaalf Duitsers omkwamen. Joussen denkt dat de vraag naar Turkije op termijn wel weer zal aantrekken. Ook geeft TUI Tunesië en Egypte niet op ondanks de terreurdreiging in die landen, aldus Joussen. Vorig jaar juni werd een aanslag gepleegd op een Tunesisch toeristenstrand. Egypte is geregeld het toneel van aanslagen.

De reisorganisaties kwamen al op Ibiza af als vliegen op stroop en nu veel mensen niet meer naar de genoemde locaties durven te reizen zal het alleen nog maar drukker gaan worden op het vakantie eiland Ibiza.