Tussen vier en zes jaar voor drugshandelaren

09 mei 2014 Redactie 234

drugszaakIBIZA - De rechters van het Provinciaal Hof hebben 17 verdachten van drugshandel veroordeeld tot straffen van vier en zes jaar gevangenis. De 17 werden in 2012 gepakt.

Op 10 maart, de eerste dag van deze rechtszaak, probeerde de verdediging de zaak te laten seponeren omdat er door de recherche illegaal telefoons getapt zouden zijn. De rechters stelden nu dat deze taps wel degelijk legaal waren uitgevoerd. Naar aanleiding van de taps werden destijds 29 mensen aangehouden door de recherche.

Onder de veroordeelden zijn mensen van verschillende nationaliteiten. Naast Spaans, er zijn Colombiaanse, Marokkaanse en Roemeense drugshandelaren. De meesten werden gearresteerd in Ibiza, maar ook hielden de mensen van de nationale drugsbestrijding EDOA personen aan in Valencia, Alicante, Toledo, Ciudad Real en Zaragoza.

Van de 29 gearresteerden, werden er 20 in verband gebracht met drugshandel in San Antonio. Twee van de recentste arrestaties van twee Marokkanen bleken verantwoordelijk voor het leveren van drugs, voornamelijk cocaïne en hasj, aan lokale dealers in de wijk Ses Figueretas in Ibiza stad.