Twaalf jaar cel voor overvaller benzinepompen

07 april 2013 Redactie 236

overvaller-12-jaarDe dader van twee gewapende overvallen op benzinepompen heeft gisteren twaalf jaar cel tegen zich horen eisen door de rechtbank op Ibiza. Naast de overvallen achtte de rechtbank hem ook schuldig aan oplichting en diefstal.

De jonge man heeft in september vorig jaar twee benzinepompen overvallen. Onder bedreiging van een mes dwong hij de medewerkers om geld af te geven. Het verweer van de advocaat van de man, waarbij een cannabis verslaving de man moest ontlasten, maakte geen indruk op de rechter.

Op 11 september vorig jaar overviel hij de eerste benzinepomp, de BP en maakte 325 euro buit. Tien dagen later keerde hij terug naar een ander tankstation in Santa Eularia, de Repsol en overviel deze vervolgens. Drie dagen later, op 24 september volgde nog een derde poging bij het Cepsa station. Hier was de deur echter op slot en de medewerker drukt eop de alarmknop en voorkwam erger. De sufferd keerde diezelfde nacht terug naar het eerder overvallen BP station en pakte een biertje zonder te betalen. De aanwezige medewerker herkende de man als dader van de overval eerder. Na dit avontuur ging de man nog eten in een restaurant in Santa Eularia. De bestelde Kebab werd niet afgerekend. Tot slot maakte de man zich nog schuldig aan de diefstal van twee mobiele telefoons van een tafeltje op een terras in de stad. Nadat de slachtoffers alarm hadden geslagen werd de man na een korte achtervolging door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.