Twee broers gearresteerd voor vijf overvallen met geweld en intimidatie

12 februari 2020 Redactie 963
Twee broers gearresteerd voor vijf overvallen met geweld en intimidatie

De Nationale Politie op Ibiza heeft twee mannen gearresteerd die broers van elkaar zijn voor vijf roofovervallen met geweld en intimidatie. Door hulp van de techniek die bekend staat als de mataleón.

Een van de mannen werd op 23 januari gearresteerd door de Nationale Politie op Ibiza die hem arresteerde voor diefstal met geweld en intimidatie.

De eerste arrestatie werd verricht toen het slachtoffer van een overval in Vara de Rey erin slaagde de dief vast te houden tot de aankomst van de lokale en nationale politieagenten op Ibiza.

Hij had de techniek van de pestkop gebruikt, dat bestond uit het slachtoffer van achteren aan te vallen en hem te wurgen "om verlies van bewustzijn te bereiken, omdat de druk op de halsslagader een afname van de bloedstroom naar de hersenen veroorzaakt", legt de Nationale Politie uit.

"Als deze manoeuvre met veel geweld wordt uitgevoerd, kan dit leiden tot de dood van het slachtoffer", waarschuwen ze.

De twee worden beschuldigd van maximaal vijf overvallen met geweld en intimidatie. De overvallers maakten van de gelegenheid gebruik om in de vroege ochtenduren op te treden, vanwege de duisternis en het lage aantal burgers op de openbare weg.

Het onderzoek gaat verder om na te gaan of de overvallers in verband worden gebracht met meer vergelijkbare gewelddadige overvallen.