Twee jaar cel voor inbraken

19 maart 2015 Redactie 243

daders-inbraken-rechtbankIBIZA - Na een uur van de onderhandelingen kwamen drie verdachten en de rechtbank een gevangenisstraf overeen. Het drietal had nogal wat op hun kerfstok.

Eén van de drie verdachten is Francisco Alonso Alarcón, de man die naar verluidt medeplichtig was aan de moord in Benimussa van Carlos 'El Colombiano'. Dit betrof een afrekening in het drugsmilieu. De drie werden schuldig bevonden aan een inbraak in Ca na Palava waar na het forceren van een deur zeven computers, twee mobiele telefoons, twee camera's, drie lederen aktetassen en 400 euro contanten buit werd gemaakt. Negen dagen later was het opnieuw prijs in een woonhuis in Jesus  waar een camera, telefoons, 17 horloges, een stereo installatie, sieraden, zonnebrillen en 250 euro cash werd gejat.

De aanklager eiste vijf jaar gevangenisstraf voor Alonso, vier voor één van zijn handlangers en twee voor de andere. Uiteindelijk veroordeelde de rechtbank Alonso tot twee jaar cel en een verplicht afkickprogramma en een vergoeding voor de geleden schade ter grootte van € 10.500.-. Wat betreft zijn twee maatjes: A.G.S. moet één jaar en acht maanden de cel in en A.F.B. moet negen maanden op water en brood.